נחירות חזקות הן מטרד של ממש – למי שישן לצד האדם הנוחר, ומסתבר שגם למי שמשמיע את הרעש הטורדני, שכן במקרים רבים מתלווים לנחירות גם מקרים של דום נשימתי שפוגמים משמעותית באיכות השינה. הבשורות הטובות הן שניתן להיעזר בטכנולוגיית לייזר לטיפול בנחירות, כולל כאלה מרובות דציבלים. (ראו גם טיפול בנחירות בהרחבה)
טיפול בנחירות בלייזר מתבצע בחלל הפה, שכן שם נמצאות הסיבות האמיתיות לבעיה (שאגב, הינה נפוצה הרבה יותר מכפי שחושבים).
כשהאדם נושם, אוויר עובר מהפה לריאות דרך הלשון, החך והענבל (הרקמה המשתלשלת מגג הפה בחלקו האחורי). רעש הנחירה הוא למעשה הרעד בחך ובענבל כתוצאה ממעבר האוויר, והוא מתעצם כשאין מרווח מספיק בין הלשון לענבל ולחך או כשהענבל והחך רפויים וצונחים כלפי מטה ועל כן רועדים יותר – סיבה טובה לחפש פתרון ובפרט לעבור טיפול להפסקת נחירות בלייזר.
קרן הלייזר מכווצת את הריריות בחך ומרחיבה את הפתח שדרכו יכול לנוע האוויר בחלל הפה. בנוסף החך הופך קשיח יותר, וגם שינוי זה מוביל לרעד מופחת ולהיעלמות הנחירות העזות.
טיפול בנחירות עם לייזר נמשך זמן קצר מאוד – כ-20-30 דקות – כשבדרך כלל יש לעבור 2-3 טיפולים (עם מרווח של שבועיים-שלושה ביניהם) להבטחת תוצאות מיטביות.
טיפול בנחירות עם לייזר נהנה ממספר יתרונות משמעותיים:
לצד היתרונות ישנו גם חיסרון: התוצאות לא תמיד מחזיקות מעמד לצמיתות, וכן ייתכנו מקרים שבהם לאחר טיפול בנחירות עם לייזר תחמיר בעיית הדום הנשימתי.
בנוסף לאופציה של טיפול נגד נחירות עם לייזר ניתן לנסות לפתור את הבעיה בדרכים אחרות, וביניהן:
בין המכשירים והקליניקות המומלצים למי שרוצה לעבור טיפול לייזר נגד נחירות ניתן לציין את מכשיר ה-Fotona, שמשתמשות בטכנולוגיית לייזר חדשנית אשר מחזקת את רקמות החך וחלל הפה ואת ה-NightLase.